In Utrecht is van donderdag 9 tot en met zondag 12 juni weer het culinaire festival Uitgekookt met diverse restaurants.
Het culinaire event vindt plaats in park Lepelenburg en heeft dit jaar als thema 'smaak van dichtbij'. Dat betekent dat de focus ligt op verse producten uit de regio. Aanwezig zijn diverse restaurateurs.
Onder andere grand hotel Karel V, De Nonnerie, kasteel Heemstede, restaurant Groenland, Polman's Huis, De Colonie, Konnichiwa, Takumi, Moto, Zuiver, Belle van Zuylen, In de keuken, Divinatio, Bresson Brasserie Francaise, Blauw, restaurant Kastanjehof en Marnemoende.
Demonstraties
Tijdens alle dagen is het ook mogelijk om kookdemonstraties bij te wonen en te proeven van wijnen. Waaronder de Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc uit Marlborough, de Spaanse Riioja-wijnen, de Australische Shiraz en de Argentijnse Malbec.
Daarnaast zijn er champagne en mousserende wijnen verkrijgbaar.
Ronald Giphart
Tevens aanwezig op Uitgekookt is Utrechter en kookliefhebber Ronald Giphart. Hij vertelt over zijn culinaire avonturen. Trendwatcher Arjan de Boer van Food Inspiration geeft zijn visie op 'smaak van dichtbij' en de beste sommelier van Nederland in 2010, Martijn Verkerk, geeft een masterclass biologische wijnen.
Kinderen
Speciaal voor de jongste bezoekers is er een tent met als thema 'Uitgekookt4Kidz!'. Hier kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar als chefs in de dop hun eigen driegangendiner naar keuze bereiden. Ze worden begeleid door echte chef-koks.
Ronald McDonald
Uitgekookt werkt dit jaar samen met netwerkorganisatie JCI ’t Sticht. Die wil een deel van de kaartverkoopopbrengst schenken aan het Ronald McDonald-huis in de domstad.
Ook houdt de netwerkorganisatie een veiling waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. De te veilen objecten zijn onder andere vipkaarten voor de voorstelling van Claudia de Breij inclusief een meet & greet en een voetbalshirt van FC Utrecht met handtekeningen van de spelers.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

