Ciel Bleu van Hotel Okura Amsterdam houdt van woensdag 1 tot en met dinsdag 14 juli het culinaire evenement 'Ciel Bleu meets Down Under'.
Gedurende deze periode is David Griffiths te gast, de executive chef van de befaamde Huka Lodge in het Nieuw-Zeelandse Taupo. De Huka Lodge is net als het Okura lid van 'The Leading Hotels of the World'. Ook verblijven er regelmatig beroemdheden bij de twee hotels.
Zesgangenmenu
Griffiths en Onno Kokmeijer, executive chef en manager van het tweesterrenrestaurant, bereiden dan gezamenlijk een speciaal zesgangenmenu dat zal bestaan uit onder andere gepocheerde oester met kiwi, crème van kokos en wasabi.
Versheid
Bij beide topchefs staat de versheid van ingrediënten hoog in het vaandel. In de Huka Lodge beslist Griffiths dagelijks opnieuw wat er diezelfde avond op het menu staat, gebaseerd op de kwaliteit van de producten op dat moment.
Jaarlijks
'Ciel Bleu meets...' is een jaarlijkse, culinaire uitwisseling georganiseerd door het Ciel Bleu Restaurant. Elke keer staat er een Nederlander centraal die in het buitenland culinair actief is. Deze keer is dat Alex van Heeren, eigenaar van de Huka Lodge.
Hem gingen Ben Pon van de Bernardus Lodge in Carmel California en Margot Janse van de Tasting Room in Zuid-Afrika al voor.
Wijnen
Van Heeren is ook eigenaar van de Grande Provence Heritage Wine Estate in Franschhoek, Zuid-Afrika. De wijnen hiervan worden tijdens het 'Ciel Bleu meets Down Under-evenement' geserveerd.
Gasten kunnen via de weblog van Onno Kokmeijer op de hoogte blijven van de culinaire uitwisselingen die plaatsvinden.
Prijzen
Het 'Ciel Bleu meets Down Under-menu' kost 110 euro, exclusief bijpassend wijnarrangement. Reserveren is noodzakelijk. Het 'Ciel Bleu meets Down Under-arrangement' à 349 euro is inclusief het bovengenoemde menu, overnachting in een Deluxe Room, uitgebreid ontbijtbuffet en toegang tot de Executive Health Club op basis van twee personen en beschikbaarheid (exclusief vijf procent toeristenbelasting).

