Branchenieuws

Culinaire markt studenten Friesland College

Horecastudenten van het Friesland College houden maandag 31 januari in het kader van hun afstuderen een culinaire markt.

De studenten volgen alle de niveau 4-opleiding Leidinggevende Keuken of Leidinggevende Bediening van onderwijsunit Middelbare Hotelschool Friesland. Het thema van de markt, die jaarlijks bij het Friesland College plaatsvindt, is dit jaar 'gerechten uit de streek'.

Regionale thema's
Tijdens de markt presenteren de studenten én een breed scala aan regionale horecabedrijven minstens zes verschillende regionale thema's met bijpassende wijnen en dranken.

Diverse afgevaardigden uit het bedrijfsleven krijgen daarbij de gelegenheid de presentaties van de cursisten te beoordelen.

Samenwerking
De studenten werken bij de organisatie van de culinaire markt nauw samen met het regionale bedrijfsleven. Belangrijke samenwerkingspartner is daarnaast de projectgroep Streekeigen Gewassen.

Praktisch
Het evenement is gratis toegankelijk vanaf 14.00 uur. De opening wordt gedaan door Tweede Kamer-lid Lutz Jacobi. De culinaire markt start om half drie en duurt tot vier uur. De locatie is restaurant Amuse in het gebouw Triangel van het Friesland College (Julianalaan 97, Leeuwarden).

---
Twitter-account
Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.
Facebook-account
Horeca Entree.