Branchenieuws

'Döner-industrie bedreigt fastserviceketens'

Fastserviceketens als McDonald's en Burger King ondervinden steeds meer concurrentie van de döner-industrie.

Dat schrijft Rudaw, een nieuws- en achtergrondensite voor de Koerdische wereld. Volgens de Koerdische ondernemer Selah Musa is de concurrentie van een broodje döner of een andere variatie van het kebabvlees al wereldwijd een fenomeen.

Meer vraag

"De dönermarkt is veel groter geworden nu dan de vraag naar hamburgers", aldus Musa, die jarenlang zelf een succesvol Koerdisch restaurant in Berlijn had en een kenner is op het gebied van horeca en oosterse gerechten.

Maatregelen
Volgens Musa nemen fastservicerestaurants als McDonald's maatregelen, omdat ze 'serieus rekening houden met deze nieuwe ontwikkelingen'. Hij is zelf ook benaderd door McDonald's Duitsland om te praten over het menu en die meer onderhavig te maken aan de opkomst van döner en kebab.

"McDonald's denkt eraan dönervlees in Japan als eerste op het menu te zetten. Nu wil McDonald's Duitsland ook een dönermenu, of iets wat er bij in de buurt komt aanbieden aan haar gasten."

Koerden
Van de handel in dönervlees werd en wordt gedacht dat deze in handen is van Turke ondernemers, maar volgens Musa zijn de grootste groothandels in döner van Koerden.

"Birtat, King, Gulsen en Alan hebben allemaal Koerdische eigenaren, uit het noorden van Koerdistan", aldus de horecaondernemer op Rudaw. 

---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.