In het nieuwe kookboek 'Rotterdam kook over!' staan recepten van dakloze jongeren, aangepast door de chef-kok van restaurant Millers.
Voor het boek ontmoetten de jongeren bekende Rotterdammers, doken ze samen de keuken in en gingen ze aan tafel. Het gaat om bekende Rotterdammers als de gepensioneerde driesterrentopkok Cees Helder, lingerieontwerpster Marlies Dekkers, columniste Carrie, de familie Opstelten, zangeres Suzanna Lubrano, Wilfried de Jong, Hugo Borst, Mario Been en Jörgen Raymann.
Het voorwoord is geschreven door Prinses Margriet en Peter Faber. De menu’s zijn meestal gebaseerd op het lievelingseten van de jongere, ze kregen echter een culinaire switch van de chef-kok van restaurant Millers.
Jubilea
Het boek bestaat uit vijftien beschrijvingen van ontmoetingen en ruim veertig recepten. Het wordt uitgegeven door Pension Maaszicht, opvang voor dak- en thuisloze jongeren in Rotterdam, Met het boek wordt het vijftienjarige jubileum van Maaszicht gevierd én het tienjarige jubileum van het eigen leer-werkproject van Millers.
Prinses Maxima
Het boek ziet het levenslicht tijdens de uitreiking van de 'Altijd Onderwegprijs' door Prinses Maxima in Rotterdam. Het boek dingt mee naar die prijs, die dit jaar in het teken staat van ontmoeten.
De prijs van het boek is 22,50 euro en te koop via www.rotterdamkooktover.nl. De opbrengst van het boek komt ten goede aan projecten voor zwerfjongeren van Pension Maaszicht.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

