Branchenieuws

Daniel Gregory beste bartender ter wereld

De Australiër Daniel Gregory heeft de Bols Around The World-competitie gewonnen en mag zich zodoende een jaar lang de beste bartender ter wereld noemen. De finale vond maandag 28 februari plaats bij Jimmy Woo in Amsterdam. Gregory won met de cocktail Highway 75.

Die bestond uit Bols Genever, Bols White Cream de Cacao, passievruchtsap, Fee Brother Grenadine en Orange Blossom-water met lavendel. De jury roemde de winnaar vanwege zijn creativiteit en wervende presentatie.

Belangstelling
De wedstrijd stond dit jaar in het teken van mix your way into cocktail heaven. De belangstelling dit jaar was groter dan ooit. Professionals uit 28 landen meldden zich voor de wedstrijd aan.

Opvallend dit jaar was de belangstelling uit Argentinië. Alleen al uit dat land gaven vierhonderdtwintig shakers zich op.

Finalisten
Uuiteindelijk wisten acht finalisten zich te plaatsen. Naast Gregory waren dat Bill Bewsher uit Australië, John S. Pomeroy Jr. en H. Joseph Ehrmann uit de Verenigde Staten, Hirohito Arai uit Japan, Dennis Nam uit Zuid-Korea, Oscar Quagliarini uit Italië en Frank Hagendorn uit Duitsland.

De jury

De acht finalisten werden beoordeeld door een internationale vakjury bestaande uit Wayne Collins, Dylan Howarth, John Lermayer en Shinn Araki. Zij letten onder andere op presentatie, uitstraling en creativiteit.

Afterparty
De verkiezing van de nieuwe cocktailmaster werd gevierd tijdens een afterparty met onder andere dj Roog. Bij dit evenement waren allerlei professionals, influentials en experts uit de nationale en internationale bartendingscene aanwezig.
 

Twitter-account Proost!
Facebook-pagina Proost!
Hyves-account Proost!
Gratis horecanieuwsbrief
Proost!