Branchenieuws

De Berkhoff-leerlingen koken met chef-koks

Horecaleerlingen en professionele chef-koks bereiden samen een lunch wegens de themaweek ‘Biologisch, authentieke smaak. Natuurlijk!’.

Voor de in totaal 77 vierdejaarsleerlingen van vmbo-school De Berkhoff staan tijdens de themaweek diverse excursies en opdrachten op het programma. Zoals onder andere bezoeken aan een biologische wijnboerderij in de Midden-Beemster en de volkstuinen Amstelglorie, kostprijsberekening en het inrichten van een marktkraampje.

De leerlingen zijn in groepjes verdeeld met elk een eigen taak. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun hapje dat tijdens de lunch geserveerd wordt.

Chef-koks

De viergangenlunch op donderdag 7 oktober is voor de leerlingen het hoogtepunt van de themaweek. Op die dag zijn er verschillende chef-koks aanwezig, waaronder Patrick van Teeffelen (souschef restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht) en Gino Gebhart (patissier van het Amstel Hotel),

Zij gaan met de leerlingen in de keuken aan de slag. James Arthur van Van Dam Catering is deze dag als maître aanwezig om de leerlingen in de bediening te begeleiden.

Goed doel
Na afloop van de lunch wordt een veiling gehouden. Tezamen met de opbrengsten van een sponsorloop en het verkopen van de bakkunsten van de brood- en banketbakleerlingen, gaat dit geld naar Unicef.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.