Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren was gisteren vijftig jaar lid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Eigenaar Peter Klosse kreeg daarom vandaag een oorkonde uit handen van KHN-voorzitter Hajé de Jager. "Klosse heeft de kracht om én een inspirerende, betrokken horecaondernemer én authentiek mens te zijn", aldus De Jager.
De Echoput
De Echoput is twee jaar geleden heropend; daarbij kwam het hotel op de plaats van het restaurant dat bestaat sinds 1955. Bovendien was de Echoput de eerste die een winkel startte waar onder andere wijnen uit eigen import, wildragouts en basissauzen verkocht worden.
Ten slotte is het restaurant verkozen tot 'Beste nieuwe luxe restaurant ter wereld 2008', een onderdeel van de Internationale Restaurant en Hotel Awards.
Academie
De betrokkenheid bij KHN uit zich onder andere in Klosses zetel in de jury van de wedstrijd Meest Markante Horecaondernemer. Verder is de restaurateur oprichter van De Academie voor Gastronomie om de kennis van smaak en het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen. Hier is bijvoorbeeld een sommelieropleiding te volgen.
Smaak
Smaak is voor Klosse sowieso al jaren een onderwerp van studie en onderzoek en de door hem ontwikkelde smaaktheorie wordt uiteraard in de Echoput in de praktijk gebracht. Daarbij is hij schrijver van diverse, gastronomische boeken en gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op zijn Smaakstijlenconcept. Veel van de toppers van de hedendaagse gastronomie zaten bij Klosse in de schoolbanken.
Verheugd
KHN-directeur Lodewijk van der Grinten: "Ik ben verheugd dat De Echoput zich al zo lang met de vereniging verbonden voelt. Namens KHN wens ik De Echoput dan ook alle geluk, wijsheid en vooral plezier in ondernemerschap toe."

