Branchenieuws

De Jonge wint Young Rubbens Chef Award

Sander de Jonge van restaurant Scherp in Middelburg heeft de 'Young Rubbens Chef Award 2010' gewonnen.

Dit werd vandaag bekendgemaakt op de horecavakbeurs EFFF in het MECC Maastricht. De andere finalisten waren Marcel Stronks van Bistro De Smidse in Aalten, Ben Schulte van Hotel Restaurant De Lutt in De Lutte en Arjan Kruidhof van restaurant Christophe in Amsterdam.

Het gerecht

Het winnende driegangenmenu van De Jong bestond uit: canneloni van heilbot in zoet/zuur van mosselen met limecrème van advocado en knoflook; kalfslende met zwezerik, witlof en confiture van truffelaardappel in rode wijnsaus met puree van gebakken uitjes; soufflé van chocolade, compote van peer en lekkernijen van noten en caramel.

Naast de award won De Jong ook een week stage in een sterrenrestaurant ergens in Europa plus zakgeld en reisgeld.

De jury
De jury bestond uit SVH Meesterkok Raymon Jorna; de vorige winnaars Evert van Dilst van Badhotel Renesse en Maarten Jansen van Damhotel Edam; Patricia van Krieken, marketing manager VanDrie Group.

Afbeelding: Sander de Jong ontvangt de 'Young Rubbens Chef Award 2010' uit handen Bruno Laureys, managing director van Rubbens Keukentechniek.


---

Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.