Branchenieuws

De Kromme Dissel viert veertig jaar ster

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum vierde maandag 24 januari dat het al veertig jaar aaneengesloten een Michelinster heeft.

Het restaurant, dat onderdeel is van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, vierde dit met een proeverij van gerechten van de vier chef-koks die er de afgelopen vier decennia de scepter zwaaiden.

Chef-koks
De Kromme Dissel opende haar deuren in 1968; in 1971 behaalde de toenmalige chef-kok Bert Willemsen de Michelinster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas-Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angélique Schmeinck en de afgelopen tien jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor de prestatie.

Plezieren

"De gast plezieren is het mooiste dat er is en als ze dan terugkeren is dat een geweldig compliment", aldus Berentsen. "Door de jaren heen hebben we een groot aantal vaste gasten ontvangen en ik zie de bekroning door Michelin dan ook als een bekroning door onze gasten."

General manager Peter de Beer: "Na veertig jaar constante bekroning is het zeer inspirerend om te zien hoe gedreven en gepassioneerd dit team elke dag bezig is om zich verder te verbeteren."

Activiteiten

In het kader van de veertig jaar oude ster, vinden er in 2011 diverse activiteiten plaats. Daaronder een aanbod voor gasten die een veertigjarige verjaardag of jubileum te vieren hebben, een aanbieding voor een overnachting na een diner in De Kromme Dissel en een bijzondere viergangen-voorjaarslunch in mei, juni en juli.

Afbeelding

Op de afbeelding de vier chefs die de ster behaalden/-hielden. Van links naar rechts: Tonny Berentsen, Angélique Schmeinck, mevrouw van Kammen (weduwe van chef-kok Klaas-Jan van Kammen), Bert Willemsen en Peter de Beer. Fotografie: Foto Mireat, Gendt.
 

---
Twitter-account
Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.

Facebook-account
Horeca Entree.