Hotel-Café-Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam bestaat honderd jaar en organiseert zodoende allerlei activiteiten.
De Roode Leeuw werd op 16 oktober 1911 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarom vindt op zondag 16 oktober een groot feest plaats in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Tot die tijd vinden er allerlei jubileumactiviteiten plaats zoals 'dineren tegen historische prijzen', een fotowedstrijd en de productie van een eigen glossy .
Hollandse keuken
Het restaurant van De Roode Leeuw staat bekend om haar menukaart met Nederlandse, regionale specialiteiten en andere typisch Hollandse lekkernijen à la carte.
Favorieten daarbij zijn gerechten als Hollandse haring met aardappelsalade, bietendressing en een glaasje korenwijn of Amsterdamse kabeljauwkroketjes en Twents nagelhout met geitenkaas en tomatenmarmelade.
Feestelijk jaar
General manager René Wildeman is initiatiefnemer van het jubileumjaar. "We zullen er een feestelijk jaar van maken vol activiteiten om de gast mee te laten genieten van de feestvreugde. Zo bieden we binnenkort een Hollands driegangenmenu tegen een historische prijs aan via Groupon."
"Maar hoogtepunt zal het feest in de Nieuwe Kerk worden en we zijn verheugd dat ook burgemeester Eberhard van der Laan voornemens is daarbij aanwezig te zijn."
De Roode Leeuw-glossy wordt tijdens het feest officieel gepresenteerd; de burgemeester mag het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

