Branchenieuws

De Zwethheul naar Roussillon Dessert Trophy

Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul maken zich op voor de internationale Roussillon Dessert Trophy.

De finale vindt plaats op maandag 24 januari op de École Internationale de Pâtisserie in Frankrijk. Sommelier Pechler en chef/patissier Wetsteijn nemen het dan op tegen de nationale kampioenen uit Duitsland, België, Denemarken, Engeland, Spanje en Frankrijk.

Beoordeling
Een internationale jury van negen gerenommeerde professionals zal beoordelen welk team de beste combinatie maakt tussen een citrusdessert en een Vin Doux Naturel uit de Roussillon.

Simon Veldman van Restaurant Vermeer neemt als Nederlandse afgevaardigde deel aan de jury.

Nationale finale

De Nederlandse finale van de Roussillon Dessert Trophy 2010 vond plaats tijdens het culinaire evenement Kunsthal Kookt in Rotterdam. De jury koos unaniem voor de wijn-spijscombinatie van Wetsteijn en Pechler.

Het dessert bestond uit 'citroen met geuren en smaken van verveine en feijoa'. Hierbij werd de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux geschonken.

Afbeelding

Op de afbeelding chef Martijn Wetsteijn (l) en sommelier Leroy Pechler.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.