Branchenieuws

De Zwethheul wint Roussillon Dessert Trophy

Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van restaurant De Zwethheul zijn de winnaars van de Roussillon Dessert Trophy 2010.

De wedstrijd vond vrijdag 10 september plaats tijdens het culinaire evenement KunsthalKOOKT. De Zwethheul nam het op tegen de restaurants (van) De Gieser Wildeman, Grand Hotel Opduin en het ROC Nova College.

Het was de zesde keer dat deze wedstrijd plaatsvond. Het ging er dit jaar om wie de beste combinatie maakte van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een citrus-dessert.

Unaniem

Uit de vier desserts koos de jury het dessert van chef Martijn Wetsteijn en sommelier Leroy Pechler unaniem als winnaar. Dit bestond uit citroen met geuren en smaken van verveine en feijoa. Hierbij schonken de twee de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux.

Deze wijn-spijscombinatie overtrof volgens de jury die van de andere drie finalisten. Jurylid Simon Veldman: "Pure klasse voor De Zwethheul met haar citrusdessert. Een mooi antwoord op de grote zeggingskracht van de Muscat. Het spel van zoet en zuur vormde een spannende pas de deux."

Hoofdprijs

De hoofdprijs: een reis naar de Roussillon inclusief een stage bij de 'École Internationale de Pâtisserie' van wereldkampioen Patisserie Olivier Bajard in Perpignan.

Ook mag het duo Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de Roussillon Dessert Trophy op maandag 24 januari 2011 in Perpignan.

De jury
De jury bestond uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Jeroen Goossens Dutch Pastry, wijnjournaliste Magda van der Rijst en culinair journaliste Sonja van de Rhoer.

De juryleden beoordeelden de desserts in eerste instantie op wijn-spijs combinatie. Daarnaast telden originaliteit en presentatie mee.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.