Branchenieuws

Derde editie Stars, Food & Art bij The Grand

In Sofitel Amsterdam The Grand is vrijdag 6 en zaterdag 7 november voor de derde keer Stars, Food & Art.

Op dit culinaire evenement bereiden elf internationaal gerenommeerde chef-koks, samen goed voor 26 Michelinsterren, hun zogeheten signature dishes. De chefs, waarvan de meesten elkaar amper kennen, werken hierbij nauw met elkaar samen.

Sommelier Hans Tuin van The Grand selecteert en schenkt de bijpassende wijnen.

Goede doel
Het evenement is te bezoeken door particuliere en zakelijke gasten. Een substantieel gedeelte van de couvertprijs (650 euro) komt daarbij ten goede aan het de Amsterdamse vestiging van het Nederlandse Rode Kruis.

Escoffier
De keuken van The Grand heeft duidelijke invloeden uit de school van grootmeester Escoffier. Het is juist daarom dat The Grand, in samenwerking met culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius, dit samenzijn van zoveel sterrenchefs organiseert: om de smaakpapillen van de aanwezigen op authentieke wijze te prikkelen en te verrassen.

Chef-koks

De volgende chef-koks zullen in ieder geval aanwezig zijn: Frederic Anton, Le Pré Catelan (Parijs, Frankrijk) ***; Michel Portos, Le Saint James Bouliac (Bordeaux, Frankrijk) **; Philippe Etchebest, Hostellerie Plaisance (Saint Emilion, Frankrijk) **; Emmanuel Renaut, Les Flocons de sel (Megève, Frankrijk) **; Sergio Hermans, Restaurant Oud-Sluis (Sluis, Nederland) ***; Christian Sinicropi, Restaurant la Palme D’Or (Cannes, Frankrijk) **; Mohammed Elharouchi, Solo (Gorinchem, Nederland) *; Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië) **; Patrick Jeffroy, Restaurant Patrick Jeffroy (Cantarec, Frankrijk) **; Patrick Gauthier, Restaurant La Madeleine (Sens, Frankrijk) **; Hans Välimäki, Restaurant Chez Dominique (Helsinki, Finland) **; Jonnie Boer, Restaurant De Librije (Zwolle, Nederland)***.

Meer informatie.

Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.