Branchenieuws

Derde kookboek Kaatje bij de Sluis

Kaatje bij de Sluis in Blokzijl brengt in oktober haar derde kookboek uit, dat weer Koken als Kaatje heet.

Het restaurant gaf in 1984 haar eerste, gelijknamige kookboek uit. In 1992 volgde de tweede, maar dan met de naam 'Bijzondere recepten van restaurant Kaatje bij de Sluis'.

Mede-eigenaar Peter Postma: "We hebben voor Koken als Kaatje gekozen omdat het boek een goed voorbeeld is van een praktisch kookboek. Nu nog, 25 jaar na het eerste boekje, krijgen we nog regelmatig gasten in ons restaurant die vol lof zijn over de eenvoud, duidelijkheid en smaak van de gerechten."

Basis

Volgens Postma heeft het boekje 'Koken als Kaatje' nog steeds de voorkeur van gasten als ze gerechten thuis klaar willen maken voor gasten. "Dit bracht ons op het idee om weer een Koken als Kaatje te maken. Eigenlijk een kookboek wat weer terug naar de basis gaat. Een duidelijke foto, ingrediënten die overal te verkrijgen zijn en een duidelijke, stapsgewijze uitleg van de handelingen."

Wijnen
Ook voor de wijnen is gekozen voor een duidelijke opzet, aldus chef-kok Harald Hovenkamp. "We zijn een samenwerking aangegaan met Les Généreux, een samenwerkingsverband van veertig zelfstandige wijnwinkels verspreid over het hele land. Daardoor kan eenieder bij het gerecht de aanbevolen wijnen schenken."

Het boek is, in de voorverkoop, online te bestellen.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.