De restaurants van de vijftien grote dierentuinen in Nederland hebben grotendeels dieronvriendelijke menukaarten.
Dat zegt Wakker Dier, die de dierentuinen dan ook per brief oproept dit aan te passen. Vrijwel al het vlees in de restaurants van de dierentuinen komt volgens de stichting uit de dieronvriendelijke vee-industrie.
"Dieronvriendelijke menu's zijn in strijd met het papieren beleid van de dierentuinen om zich in te zetten voor dierenwelzijn in het park en de bescherming van bedreigde diersoorten", aldus Wakker Dier.
Paling
Het serveren de bedreigde diersoort paling in de dierenparken Gaiapark en Vogelpark Avifauna kan al helemaal niet op goedkeuring van Wakker Dier rekenen. "Onbegrijpelijk. Terwijl Avifauna bezig is met fokprogramma's om de bedreigde neushoornvogel te redden, verkoopt het de bezoeker de met uitsterven bedreigde paling."
Biologisch
Wakker Dier wil dan ook diervriendelijker eten in de restaurants, bijvoorbeeld meer biologische snacks, vlees en zuivel. Wat dat betreft zijn er al wel enkele positieve puntjes: Safaripark Beekse Bergen, Apenheul, Gaiapark en Dierenrijk serveren een biologische kroket en Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Amersfoort gebruiken biologische zuivel.
Verder stopte Vogelpark Avifauna onlangs met de verkoop van foie gras na een klacht van Wakker Dier.
Goede richting
Tevens zeggen een aantal dierentuinen voor zakelijke evenementen op aanvraag wel een biologisch buffet aan te kunnen bieden. "Een mager resultaat, maar het is een stapje in de goede richting. We hopen dat we op deze manier de dierentuinen verder kunnen stimuleren meer aandacht te geven aan de dieren op hun menukaart."
Bron: Wakker Dier.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

