Branchenieuws

Dietmar Baars wint NK Jonge Koks

Dietmar Baars, kok bij Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, is dinsdag 13 januari nationaal kampioen geworden in de categorie koks tot en met 25 jaar.

De wedstrijd vond plaats in het kader van het Nationale Kampioenschap Horeca tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Opdracht
De opdracht was het maken van een amuse van paddestoel, een voorgerecht van drie soorten schaal- en schelpdieren met een saus/dressing van mosselen, een verrassing van kalfszwezerik en parelhoen en een nagerecht nieuwe stijl met winterfruit.

Prijzen
De kampioen ontving uit handen van SVH Meesterkok en president van het Koksgilde Paul Fagel het Zilveren Koksmes en een messenkoffer van Wüsthof. Ook ontving Baars een beker en gouden medaille met geldprijs van vijfhonderd Euro van het Koksgilde, een masterclass suiker-trekken van Koos Gijzenij en een cadeaucheque van de Horecava.

Bijna eerste
De tweede plaats was voor Nico Bouter, chef de parti van Librije’s Zusje in Zwolle; de derde plaats was voor Thibault Casasole, chef de parti van de met een Bib Gourmand bekroonde Camelia Brasserie van het Okura Amsterdam.

Casasole staat versteld van zijn eigen prestaties. "Het is echt ontzettend spannend en leerzaam om aan zulke wedstrijden mee te doen. Dat ik bij de finalisten van deze wedstrijd hoor is erg gaaf."

Ongelooflijk
M.P. van Aelst, president en general manager van Hotel Okura Amsterdam, is erg trots. "Vorig jaar won Dennis Huwaë, junior-souschef Ciel Bleu, het NK voor leerling-koks. Dit jaar is Thibault Casasole derde geworden, ongelooflijk. Ik ben zeer trots op deze prestaties. We hebben de ontwikkeling van jonge ambitieuze mensen hoog in het vaandel staan bij Hotel Okura Amsterdam."De wedstrijd was georganiseerd door het Koksgilde in samenwerking met de Horecava.

De wedstrijd was georganiseerd door het Koksgilde in samenwerking met de Horecava.