Op de Maastrichtse hotelschool is woensdag 28 september een bierdiner. Bierclub Plato ’90 van de hotelschool hoopt op deze manier meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van bier als maaltijdbegeleider. De top van de bier- en horecawereld is hier aanwezig.
Hiermee wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Tijdens een grootst opgezet bierdiner moeten niet alleen de mogelijkheden van bier als maaltijdbegleider onder de aandacht worden gebracht bij zowel de hotelschool zelf als horecaondernemers, ook hoopt de studentenclub de eigen naamsbekendheid te vergroten en nuttige contacten te leggen voor de toekomst.
Traditie
In de eerste jaren van het bestaan van Bierclub Plato ’90 organiseerden de leden van deze club jaarlijks een diner waar bier en spijs onder de aandacht werd gebracht. Die traditie stierf een stille dood waarna in 2009 een voorzichtige poging werd gedaan het diner opnieuw te laten plaatsvinden. Volgens de initiatiefnemers smaakte dit naar meer en werd besloten in 2011 de zaken grondiger aan te pakken.
Meerdere partijen zijn inmiddels bereid gevonden te participeren. Niet alleen Proost! is één van de sponsors, ook horeca-projectbureau Mise en Place ondersteunt het initiatief, net als de Alliantie van Biertapperijen, die in de persoon van voorzitter Hans Glandorf ook plaats heeft genomen in de raad van advies. Verder is Jack Verhoek lid van de raad van advies. Hij vertegenwoordigt het Biergenootschap der Lage Landen.
Brouwers
Zowel enkele grotere als kleinere brouwerijen uit Nederland en België zijn bereid gevonden een of meerdere bieren te leveren voor de avond. Onder hen Heineken/Brand, Grolsch, Duvel Moortgat maar ook Jopen uit Haarlem en de Belgische brouwerijen Van Honsebrouck en Van Steenberge. In totaal zijn er twaalf premiumspnsoren.
Tijdens het diner worden per gang 2 bieren geserveerd en krijgt iedere brouwer de mogelijkheid iets over het eigen bier te vertellen. De gerechten worden bereid door studenten van de Hotelschool. Er wordt gerekend op de komst van zo’n 150 gasten.

