Branchenieuws

Dineren in het donker bij Heerlijk Rotterdam

In Rotterdam is van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus de vierde editie van het culinaire festival Heerlijk Rotterdam.

Het evenement opent met het concept 'dineren in het donker'. In het experience-restaurant worden bezoekers dan meegenomen op een reis van smaak, geluid en tast.

De bediening van het experience-restaurant bestaat uit mensen die een visuele beperking hebben en gewend zijn voorzichtig te werk te gaan (in het donker).

Chef-koks

Voor het evenement selecteert de organisatie naar eigen zeggen enkel chefs van toprestaurants zoals De Zwethheul, Kasteel van Rhoon, Rosso, Mastika, Boudoir, Little V, Devine, Restaurant Puur en The Harbour Club. De chefs bereiden hun signature dishes.

Eatertainment
Het geheel wordt omlijst met 'eatertainment'; zo zijn er diverse product- en wijnproeverijen en livemuziekperformances. Ook wordt een culinaire strijd gehouden tussen verschillende topchefs in 'Battle of the Chefs'.

Barista

Verder zal de Nederlandse baristakampioen Yakup Aydin koffie bereiden, worden de laatste trends op dessertgebied getoond en zal de oudste delicatessenzaak van Rotterdam kazen en hammen presenteren.

Mario Ridder

Mario Ridder van De Zwethheul kijkt uit naar het vierdaagse festival. "Het is uniek als je mee kan doen aan een evenement als Heerlijk Rotterdam. In de afgelopen edities is het aantal bezoekers steeds gestegen, dus we verwachten dit jaar veel vele culinaire bezoekers op de Parklaan."

Duurzaam

Dit jaar is Heerlijk een partnership met de Van Gansewinkel Groep aangegaan. Het doel van deze samenwerking is het verduurzamen van het culinaire evenement.

Zo zal er dit jaar een verdere afvalscheiding worden doorgevoerd en kunnen bezoekers de Binkie bewonderen, een elektrische vuilniswagen die zijn eigen afval gebruikt om stroom te genereren.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.