De Smaak van de Ziel over restaurant Parkheuvel (**) in Rotterdam draait vanaf donderdag 7 april in de bioscopen.
De Smaak van de Ziel is een documentaire van de hand van regisseur Robbert So Kiem Hwat.
Centraal staan voormalig patron-cuisinier Cees Helder, de huidige chef-kok en eigenaar Erik van Loo én Paul van Craenenbroeck, ex-hoofdinspecteur van Michelin.
Helder
Helder, de eerste Nederlandse chef die ooit 3 sterren behaalde, wordt geportretteerd na de verkoop van zijn restaurant in Rotterdam. Zijn grootste gemis is de hete plaat en de pan. Hij heeft sinds zijn vertrek niet meer gekookt en kijkt met weemoed terug naar het laatste bord dat hij doorgaf.
Van Loo
Van Loo, de nieuwe chef van Parkheuvel, heeft een missie: een speurtocht naar smaken van vroeger en nu. Elke dag 14 uur buffelen en het hoofd leeg krijgen om nieuwe gerechten te verzinnen.
In de periode van opname heeft Van Loo één ster en is hij op weg naar zijn tweede. Van Craenenbroeck, 25 jaar lang hoofdinspecteur van Michelin Benelux, proeft de gerechten en deelt de 'hartstocht van de proever' met de kijkers.
De Smaak van de Ziel ging zaterdag 25 september in première tijdens het Nederlands Film Festival.
Bron: Knoopjelos.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

