Branchenieuws

Drie nieuwe leden Alliance Gastronomique

De restaurants Vinkeles, De Gieser Wildeman en Fred treden in 2011 toe tot Alliance Gastronomique.

Hiermee komt het totaal aantal leden van het restaurantsamenwerkingsverband voor Nederland en België op 36 te staan. René Bornmann van Vinkeles in Amsterdam, Danny Dwarswaard & René Tichelaar van De Gieser Wildeman in Noordeloos en Fred Mustert van Fred in Rotterdam-Kralingen werden officieel geïnaugureerd tijdens het jaardiner van Alliance in restaurant Merlet in Schoorl.

Versterking
Alliance-voorzitter Gerrit Greveling van Chalet Royal te ’s-Hertogenbosch was verheugd de Alliance-vlag aan de drie nieuwe collega’s te kunnen overhandigen. "Wij zijn er trots op deze nieuwe toprestaurants binnen onze gelederen te verwelkomen. Hiermee versterkt de Alliance haar positie en kunnen wij het culinaire pad verder bewandelen om de gasten te laten genieten van 'het echte eten'."

Smaakvervlakking
"Sinds de oprichting gaat de Alliance de strijd aan tegen de smaakvervlakking. Door het uitbreiden van contacten met lokale boeren, telers, fokkers, vissers en jagers én door te werken met kleine en ambachtelijke producten zal dit op langere termijn de toekomst en de kwaliteit van de producten van eigen bodem ten goede komen."

Afscheid
Voor patron Danny Nolet van restaurant Nolet/Het Reymerswale was het tegelijkertijd zijn afscheid van de Alliance. Het restaurant sloot begin oktober haar deuren. Nolet gaat zich volledig richten op zijn vistro.

Afbeelding
Op de afbeelding zittend van links naar rechts: Rika Dwarswaard, Miranda Tichelaar, Anne Twaalfhoven en Mirjam van Ast. Staand van links naar rechts: Peter Klosse, René Tichelaar, Danny Dwarswaard, Gerrit Greveling, René Bornmann en Fred Mustert. Fotograaf: Herman Schiering.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.