In de Groningse Der Aa-kerk is van vrijdag 25 tot en met zondag 27 maart het Whiskyfestival Noord-Nederland van de gelijknamige stichting. Omdat Groningen de Hoofdstad van de Smaak 2011 is, wordt aan het gros van de activiteiten dit jaar een speciaal smaakdiner toegevoegd.
Dit meergangendiner vindt plaats op de donderdagavond met medewerking van culinair schrijfster Martine Nouet, sterkok Dick Soek en leerlingen van de opleiding Gastvrijheid en Toerisme van het Noorderpoortcollege.
Bij ieder gerecht, vervaardigd uit regionale en fairtrade-producten, wordt natuurlijk een speciale whisky geserveerd.
Schrijvers
Op het festival komen verder veel (buitenlandse) gasten waaronder internationaal bekende culinaire schrijvers als Hans Offringa, Robin Brilleman, Martine Nouet, Dave Broom en Charles Maclean.
Ook worden er veel masterclasses en workshops gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Vanwege het predicaat Hoofdstad van de Smaak is er dit jaar volop aandacht voor de combinatie van whisky en voedsel.
Kenniscentrum
Bij het whisky-kenniscentrum kunnen bezoekers leren hoe whisky gemaakt wordt en wat de smaak in de whisky nu zoal beïnvloedt. Verder zijn er whiskywandelingen en worden naast whisky ook lekkernijen, kleding en snuisterijen verkocht.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

