Bijna driekwart van de horecaondernemers vindt het een goede zaak dat de horecabranche veiligheidscontroles krijgt. Ruim de helft vindt dit goed omdat veiligheid de verantwoordelijkheid is van de ondernemer en dat gewoon in orde moet zijn.
Dat blijkt uit de poll op deze website. In maart werd bekend dat de Arbeidsinspectie en de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) tot februari volgend jaar 1.150 horecabedrijven bezoeken. Ook komt er een online stappenplan dat moet helpen de veiligheid te verbeteren.
Schnitzel & Ossenhaas vroegen zich in Proost!'s zusje Horeca Entree (HE) echter af of dit wel een goede zaak was. Lees eventueel de discussie verschenen in Horeca Entree 04 (gratis inloggen vereist).
Poll
Naar aanleiding van de discussie kwam een poll op de HE-website. De stelling luidde: 'Het is een goede zaak dat horecaondernemers worden geïnspecteerd op het gebied van veiligheid'. In totaal gaf 74 procent een ja-antwoord en 28 procent een nee-antwoord (verschil komt door afrondingsverschillen).
Specifiek
Specifieker zei 53 procent van de stemmers: 'Ja, want veiligheid is de verantwoordelijkheid van de ondernemer en dat moet gewoon in orde zijn'. 13 procent zei het net iets anders: 'Nee, maar veiligheid is wel de verantwoordelijkheid van de ondernemer'.
Iets minder, 11 procent, zei ook ja omdat het altijd fijn is om tips en trainingen te krijgen. 10 procent stemde ook instemmend omdat 'het fijn is om uit te vinden of je echt goed bezig bent op het gebied van veiligheid'.
Bui hangen
9 procent zag de bui al hangen en zei 'Nee, want straks zijn ondernemers overal verantwoordelijk voor'. 6 procent had een andere bui in zicht: 'Nee, want straks worden ondernemers verplicht tot het betalen van veiligheidstrainingen en/of krijgen ze boetes'.
Undercover
De volgende Schnitzel & Ossenhaas gaat over undercover-hotelconcurrentie. De discussie lezen kan vanaf vrijdag 13 mei op de HE-website. Stemmen kan al, rechts op de website.

