De Nederlandse sterrenchef Onno Kokmeijer (**) en twee Duitse collega's met elk drie sterren, gaan samen aan de slag.
Dit doen zij op zondag 11 april tijdens het culinaire evenement 'Ciel Bleu presents the Stars of Germany' bij restaurant Ciel Bleu, waar Kokmeijer werkt.
De chef-koks
De executive chef ziet zich die dag vergezeld van Joachim Wissler van Restaurant Vendome (***) en Nils Henkel van Restaurant Lerbach (***). Wissler is in Duitsland trendsetter van de 'nieuwe Duitse keuken' en geldt als één van de meest innovatieve en modernste sterrenchefs van Duitsland.
Zes gangen
Tijdens het evenement bereiden de drie een zesgangenmenu, voorafgegaan door diverse amuses. Iedere chef neemt twee gangen van het menu voor zijn rekening. De bijpassende Duitse wijnen worden geschonken door Ciel Bleu’s sommelier Noël Vanwittenbergh.
Het menu kost 249 euro inclusief bijpassend wijnarrangement en vervoer met een Infinity-auto (in de regio Amsterdam).
Elk jaar
Om de gastronomische kennis te vergroten organiseert het team van het Ciel Bleu ieder jaar een culinaire uitwisseling. Zo gingen de chef van de Bernardus Lodge van de Nederlandse eigenaar Ben Pon in Carmel (Californië) en Margot Janse uit Zuid-Afrika de Duitse chefs al voor.
Geïnteresseerden kunnen via de weblog van Onno Kokmeijer op de hoogte blijven van zijn reizen en de culinaire uitwisselingen die plaatsvinden.
---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

