Branchenieuws

Duurzaamheid leidraad voor innovatie

Een groot deel van de zestien nominaties voor de Horecava Innovation Award staat in het teken van duurzaamheid. Op de eerste dag van Horecava 2010, maandag 11 januari, maakt de jury de vier beste innovaties bekend.

Duurzaamheid drukt een belangrijke stempel op de jubileumeditie van de Horecava Innovation Award. De jury juicht toe dat leveranciers inspelen op ‘verantwoorde’ trends en ontwikkelingen in de maatschappij. In alle categorieën zijn producten genomineerd die rekening houden met gezonder eten, het gebruik van duurzame materialen, het besparen van energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast blijft beleving nadrukkelijk aanwezig als pijler onder innovatie. De jury waardeert dat zeer, want verantwoorde producten moeten ook bijdragen aan beleving en plezier binnen de horeca. Verder blijft het de jury verbazen dat veel leveranciers slordig omgaan met op zich prima innovaties. Ze presenteren ze slecht aan de jury of denken teveel vanuit het product en onvoldoende vanuit de markt. De Horecava Innovation Award staat open voor iedereen, dus niet alleen voor exposanten. Voor de jubileumeditie werden in totaal 145 producten aangemeld. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft de volgende 16 genomineerd. 

Categorie Food & Beverage
·         Brassica koolzaadolie, Colzaco, Schalkhaar
·         Zócijs, saucijzenbroodje, Smilde Bakery, Edam
·         Moelleux au chocolat, Maître André, Meetkerke-België
·         Brollie, biologische broodlolly, Carl Siegert, Harmelen

Categorie Interior & Design
·         Bounge, opvouwbaar horecameubilair, Bounge, Veldhoven
·         Hampi, servies van palmbladeren, Hampi Products, Amsterdam    
·         Vrumona Ultieme Stamper, Vrumona (Royal Club), Bunnik
·         Cocobo, terrasvlotten, Cocobo, Den Haag

Categorie Equipment & Services
·         Bunzl schoonmaakconcept, Bunzl, Almere
·         Kruiwagenkeuken, Studio Frederik Molenschot, Zaandam
·         Rhima wasemcondensunit, Rhima, Soest
·         OtouchO touchscreen terminal, OtouchO, Naaldwijk

Categorie Concepts & Co-Creation
·         Bringo Food & Drink Delivery, Bringo, Amsterdam
·         De Grote Kleine Kinder Keuken, Center Parcs / Unilever, Rotterdam
·         The Opus Linnen Concept, Blycolin, Zaltbommel     
·         DaSilva Leaftender, theemachine, DaSilva Beans & Leafs, Zaltbommel
 

Uit de vier categoriewinnaars kiest de jury ook een overall winnaar. Deze krijgt van sponsor communicatie en pr-bureau HarverPro extra communicatie-ondersteuning om de winnende innovatie te promoten.