Branchenieuws

Duvel Moortgat neemt Brouwerij De Koninck over

Duvel Moortgat neemt Brouwerij De Koninck over, waarmee ze haar portefeuille van speciaalbieren uitbreidt. Duvel Moortgat wil aan de bieren van De Koninck een nieuw elan geven. "Deze overname is een logische stap. Als kleine brouwerij ontbrak het ons aan commerciële slagkracht en distributiekanalen."


Dat zegt Bernard van den Bogaert van de overnemende brouwerij. "Duvel Moortgat heeft de laatste jaren aangetoond over de juiste ervaring te beschikken. Dat beide brouwerijen reeds generaties lang een uitstekende band onderhouden, geeft nog een bijkomende dimensie aan deze overname."

Krimp
Brouwerij De Koninck kende in de jaren negentig haar beste periode en haalde toen een jaarlijkse productie van honderddertigduizend hectoliters. Een krimpende biermarkt en een sterke daling van het amberkleurig segment zijn er de oorzaak van dat vandaag nog minder dan de helft van dat volume overblijft.

Vastgoedpark
Duvel Moortgat neemt eveneens een belangrijk vastgoedpark over: de site van de brouwerij, een zevental panden en 63 horecapanden met iconen zoals de cafés Den Engel en Boer van Tienen in Antwerpen.

Ook bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem is in de overname begrepen. De Valk is uitgegroeid tot een draaischijf in het Antwerpse en belevert dagelijks honderden cafés en restaurants.

Sterk merk
Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat: "Wij zijn zeer verheugd Brouwerij De Koninck mee in de Duvel Moortgat groep te kunnen opnemen. Het Bolleke is een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat (Duvel, Chouffe, Maredsous, Liefmans, Vedett, Bel Pils)."

"Onze internationale distributie, met eigen vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, UK en USA biedt de ideale uitvalsbasis om De Koninck stapsgewijs uit te bouwen. We hebben elkaar snel gevonden: familiale waarden en tradities zijn begrippen die onze brouwerijen hoog in het vaandel dragen."
 

Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account Proost!
Magazine
Horeca
Entree
.