Branchenieuws

'Echte horecaondernemer' centraal tijdens BBB

In het MECC Maastricht is van maandag 31 januari tot en met donderdag 3 februari 2011 de 57ste editie van de horecavakbeurs BBB. Tijdens deze 2011-editie staat 'de echte horecaondernemer' centraal. Dit jaar is er ook een speciaalbierenplein.


Op de BBB zijn alle facetten voor een succesvolle bedrijfsvoering aanwezig. Ook kan er kennis worden opgedaan en kunnen er contacten worden gelegd die een horecabedrijf in de volle breedte van het woord doen groeien.

Lezingen
Op het BBB-themaplein dat centraal op de beursvloer is, zijn diverse lezingen en workshops over relevante en specifieke onderwerpen voor de sectoren restaurant, café, fastservice en hotel.

Ook wordt dieper ingegaan op de thema’s markt, trends, sales en personeel.

Randprogramma
De randprogrammering bestaat onder andere uit de uitreiking van de Columbus Trofee, een aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzinnige horecaondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca.

Tevens houdt Stichting Nationale Biertapwedstrijden de Nationale Biertapwedstrijden en vindt het Nederlands Kampioenschap Oesters Openen plaats. Tijdens deze wedstrijd strijden twaalf finalisten om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen.

SEC
Traditiegetrouw houdt Stichting Europa Culinair (SEC) gedurende alle beursdagen een zevental wedstrijden, waarmee zij het horecavak wil promoten. Nieuw in de SEC-stand is de Italiaanse wedstrijd, die Culinair Italië namens ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners) houdt.

Op het 'BBB Speciaalbier Plein' kunnen speciale, verrassende bieren geproefd worden.

Horecava
Op verzoek van vele exposanten vindt de komende editie van de BBB niet in week vier maar week vijf plaats. Zij vonden een week extra 'lucht' tussen de Horecava en BBB wenselijk.


Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account Proost!
Magazine
Horeca
Entree
.