Branchenieuws

Ecogids toont ecologische horeca Amsterdam

In de EcoGids Amsterdam is diverse horeca opgenomen die biologisch en ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering hoog in het vaandel heeft.

In de gids die begin april verschijnt staan in totaal zeventig bedrijven die aan de voorwaarden voldoen: de natuur een warm hart toedragen en in grote mate rekening houden met mens, dier en milieu bij het vervaardigen en verkopen van de producten.

Het doel van de gids is mensen inspireren meer aandacht te krijgen voor duurzaamheid, de natuur en het milieu.

Verandering

Initiatiefneemster van de EcoGids is Eva Brobbel. "Het is echt tijd voor verandering. Zeeën worden leeggevist, dieren worden mishandeld in de bio-industrie en de aarde wordt vergiftigd door chemicaliën die gebruikt worden voor bijvoorbeeld cosmetica en katoenproductie."

"De enige manier om dit een halt toe te roepen is door als consument bewustere keuzes te maken over wat we eten, wat we dragen en op onze huid smeren. De gids biedt hierin een helpende hand en laat zien welke inspirerende locaties Amsterdam te bieden heeft op dit gebied. Het zijn echt allang geen geitenwollensokkenbedrijfjes meer, maar juist hippe en mooie ambachtelijke bedrijven; om als Amsterdammer trots op te zijn."

De horeca

De horecagelegenhedn die in de gids zijn opgenomen zijn De Kas, De Culinaire Werkplaats, Restaurant As, Pianeta Terra, Fifteen, De Witte Uyl, Merkelbach, Hemelse Modder, Te Pas, Proef Amsterdam, GreenMeals, Raw Food Café, Bagels & Beans, Morning Star (Het Houten Huis) en Wijnbar diVino.

Boekinformatie
EcoGids Amsterdam. Auteur: Eva Brobbel en Tamara Wiersma. ISBN: 9789081514316. Verkoopprijs: 14,95 euro. Uitgever: Ecodrukkers. Het boek is te bestellen op de bijbehorende website én verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland.

---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.