Branchenieuws

Edwin Loos nieuwe chef de cuisine Savarin

Edwin Loos is de nieuwe chef de cuisine van van restaurant, hotel en spa Savarin in Rijswijk.

Loos was tot voor kort mede-eigenaar van restaurant Le Défi in Sprang Capelle. Loos' meest recente successen zijn hoge noteringen in 2 Nederlandse restaurantgidsen; in GaultMillau werden zijn kookkunsten beloond met een score van 16 op 20 .

Ook was zijn restaurant 1 van de 2 hoogste stijgers in Lekker: van plek 98 naar 57.

Achtergrond
Na het behalen van zijn diploma aan de middelbare hotelschool volgde Loos diverse opleidingen zoals SVH Leermeester, Keuken- en Personeelsmanagement en de cursus Gastronomie van Academie voor Gastronomie. Na een korte stage in Zwitserland vervulde hij bij Kasteel Wittem en de Hoop op D’Swarte Walvis de functie van chef de partie.

In 1996 trad hij in dienst bij Kasteel Erenstein als souschef onder SVH Meesterkok Nico Boreas. Bij Kasteel Erenstein volgde hij in 1998 Boreas op als chef-kok. In 2001 begon Loos restaurant Sprakeloos in Tilburg, dat 3 jaar door Michelin werd onderscheiden met een Bib Gourmand.

Als chef-kok werd Loos in 2007 mede-eigenaar van restaurant Le Défi, dat eind januari na 4 culinaire succesjaren de deuren uit financieel oogpunt sloot.

Details
Loos: "Mijn uitdaging bij Savarin is de kwaliteit te verhogen en om de aantrekkelijke prijzen te behouden. Savarin is het aan zijn gasten verplicht om ervoor te zorgen dat alles tot in details verzorgd is."

Ambitie
Met de aanstelling van Loos als executive chef de cuisine benadrukken Patrick van Zuiden en Peter van Santen de ambities van bedrijf. Met de komst van het nieuwe hotel en spa moest het gastronomische aanbod minimaal op hetzelfde niveau aansluiten.

"Gezien de staat van dienst van Loos hebben wij het volste vertrouwen dat hij in staat is dit te realiseren", zegt Van Zuiden.

Interieur
Geheel in overeenstemming met de internationale uitstraling van het nieuwe hotel, is het interieur van het restaurant en de lounge onlangs aangepast. Van Santen: "Traditie en authentieke elementen zijn gecombineerd met de moderne stijl en creativiteit van topdesigner Nijboer, die ook tekende voor het interieur van het hotel en de spa".

Lex Donker Curtius
Verder zijn de openingsdagen van het restaurant verruimd naar 7 dagen per week. Van Zuiden en Van Santen hebben daarnaast Lex Donker Curtius als maître d’hôtel aangesteld.

Donker Curtius is afkomstig van het Grand Winston Hotel, waar hij tot en met de sluiting van restaurant Leds als restaurantmanager werkzaam was.

Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Peter van Santen, Lex Donker Curtius, Edwin Loos en Patrick van Zuiden.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.