Branchenieuws

'Een dag bij elBulli' beste chefs kookboek

Het kookboek 'Een dag bij elBulli' van Ferran Adrià is de winnaar van de categorie Chefs van de Kookboek van het Jaar-verkiezing.

Dit is een nieuwe categorie in deze derde editie van de verkiezing. Ook een nieuwe categorie is Beste Initiatief. Hierin won 'Gezond eten rond chemotherapie'.

Over all
'Twaalf maanden lekker eten' van de Albert Heijn viel het meest in de prijzen. Dit boek won de over all-prijs én samen met 'Specerijen' de al bestaande categorie Nederlandstalig & vertaald.

Fairtrade
Naast de vijf vakjuryprijzen ging de Gouden Garde Publieksprijs 2009 naar 'Wat van Fair komt...', geschreven ter ere van het 50-jarig bestaan van Fairtrade Original.

De uitreiking van de prijzen was dinsdag 3 november bij Studio Bazar in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam.

Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.