Nog nooit haalde een bier de finale van de Smaak van Nederland. Dat meldt Brouwerij De Fontein. Met haar bier Euleteul Zomer is ze namelijk één van de negen finalisten voor de titel Smaakvol 2010, de sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem.
De naam Euleteul Zomer heeft alles te maken met de grondstoffen die aan de basis van dit bier liggen, aldus de brouwer op haar website. Naast gerstemout, tarwemout en hop wordt in dit bier Euleteul (vlier) gebruikt, dat bekendstaat om haar geneeskrachtige werkingen.
Aanplanting
De bloesem van Euleteul groeit ook rondom de brouwerij zelf. Een speciaal ras, dat een hogere opbrengst heeft aan bloesem en bes, is speciaal voor dit bier in de omgeving van de brouwerij aangeplant.
Het bier is nu dus genomineerd voor de wedstrijd de Smaak van Nederland. Volgens de brouwerij op Twitter is het voor het eerst dat bier meedoet in deze wedstrijd.
Finalisten
Euleteul werd door de vakjury genomineerd voor de regio Zuid, tezamen met Flavours of the Farm KellyBronze-kerstkalkoen. De publieksprijs in deze regio is gegaan naar 't Lekker Plekske / De La Creme De Champisaucijs, een product wat daardoor tevens een finalist is.
Verdere finalisten zijn: Volsmaakt Knijpfruit, Tas-toe Ambachtelijk Paprikajam, Terrine van Dinkeldalrund, Hottie Sambal, Orekees en de Honingtomaatjes.
Finale
De finale is dinsdag 30 november in Den Bosch en zal twee winnaars kennen: de Smaakvol2010, de erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet.
Afbeelding
Op de afbeelding Lonneke Brouns-Dings met Euleteul Zomerbier.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine.

