In het gehele land is van zondag 1 tot en met zaterdag 7 november de eerste editie van de Fairtrade Restaurantweek.
Dit is een initiatief van 'Puur! uit eten' en Stichting Max Havelaar. De week is bedoeld om het gebruik van de Fair Tradeproducten in de horeca te stimuleren.
Elk restaurant is vrij om zelf een Fair Trademenu samen te stellen.
Workshop
In aanloop naar de eerste Faitrade Restaurantweek, vindt maandag 21 september de 'Fairtrade Horeca Workshop' plaats bij Restaurant As in Amsterdam. Deze is bedoeld voor restauranthouders, cateraars, groothandel en licentiehouders van Max Havelaar die Fairtrade-producten aanbieden. Deelnemers ontvangen een handige toolkit met informatie over hoe ze zelf eenvoudig meer Fairtrade-producten kunnen gebruiken en waar deze producten te bestellen zijn.
Ook worden tips gegeven over de presentatie van Fairtrade-producten en -gerechten op de menukaart.
Informatie
De toegang is gratis. Inschrijven kan via e-mail (info@puuruiteten.nl) met vermelding van de naam van het restaurant en de namen van de aanwezige personen (maximaal twee personen per aanmelding).
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

