Branchenieuws

Eerste editie horecakalender Vis & Seizoenen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Nederlands Visbureau hebben samen de horecakalender Vis & Seizoenen ontwikkeld.

De eerste editie ervan werd tijdens het traditionele Friese skûtsjesilen-evenement overhandigd door Agnes Leewis aan de heren Reitse Spanninga (televisiekok Omroep Fryslan) en vicevoorzitter van de KHN-sector restaurants Jan Gerard van der Wal (afbeelding).

Op de wandplaat kan de kok en/of ondernemer zien wanneer welke vis op zijn best is en wanneer deze het best op de menukaart kan worden gezet. Op de uitgave zijn ook alle vissoorten afgebeeld om het herkennen van deze vissen te vergemakkelijken.

Duurzaam ondernemen

"Met deze kalender dragen we bij aan duurzaam ondernemen en informeren we de horecaondernemers over de vele mogelijkheden", aldus KHN-directeur Lodewijk van der Grinten.

Menukaart
"Communiceer als service naar de gast waar de vis vandaan komt, bijvoorbeeld kabeljauw uit de Noordzee of zalm uit Schotse wateren", aldus Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. "Dat is mogelijk via de menukaart, maar ook door het de bediening te laten vertellen. Eventueel kan daar aan toegevoegd worden waarom voor bepaalde vissoorten is gekozen. Zo laten koks zien dat ze bewust bezig zijn met het vak."

Bestellen
KHN-leden kunnen de viskalender kosteloos aanvragen; ook is deze te downloaden via de website.

Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.