Topkok Sergio Herman heeft gisteren in Zierikzee de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen aangeboden gekregen.
Dit meldt Zeeuwseregio. Herman, eigenaar van het driesterrenrestaurant Oud Sluis, kreeg de kreeft uit handen van Karla Peijs, de Zeeuwse commissaris van de Koningin. De kreeften werden rond het middaguur door ambassadeurs binnengehaald vanaf een Zierikzeese vissersboot. De zeedieren werden boven water gehaald door de Spaanse ambassadeur Juan Prat y Coll, de Belgische ambassadeur Luc Carbones en K.J. Schmidt, handelsambassadeur uit Oostenrijk.
Bereiding
Nadat Peijs de kreeft had overhandigd aan Herman, droeg deze de kreeft weer over aan chef-kok Xavier Aelterman van Auberge de Campveerse Toren uit Veere. Die bereidde de allereerste kreeft van het seizoen vervolgens in de kombuis.
Seizoen
De start van het kreeftenseizoen is elk jaar op de laatste donderdag van maart. Het verkoopseizoen, dat loopt tot en met 15 juli, start op 1 april. Elk jaar wordt ook de kreeftenwijn van het jaar gekozen. De winnaar van deze verkiezing wordt nog bekend gemaakt.

