Branchenieuws

Eerste Nijmeegse speciaalbierfestival

In Nijmegen zijn zondag 6 juni voor het eerst de Nijmeegse Bierfeesten. Dan presenteren zeventien brouwerijen uit binnen- en buitenland zich met hun speciaalbieren. Het initiatief komt van de vier Nijmeegse speciaalbiercafé’s Samson, De Mug, De Opera en De Deut.


Er zijn dan zo'n 35 speciaalbieren te proeven. Livemuziek en snacks
completeren het geheel. "Afgelopen oktober hielden we een geslaagd
bokbierfestival en dat smaakte naar meer", aldus Kick van Hout van De
Deut namens de vier cafés.

Bovengemiddeld
"Je ziet dat de consumptie van abdijbieren, bovengistende brouwsels,
noem het maar op, nog steeds stijgt. En onderzoek heeft uitgewezen dat
er in Nijmegen bovengemiddeld veel van deze bieren geconsumeerd worden.
De tijd was dus rijp voor een passend evenement."

Buitenfestijn
Het festival
vindt op de koopzondag plaats zodat het sowieso wat drukker is in de
stad. Door het tijdstip ervan, van 13.00 tot 19.00 uur, moet het een
echt buitenfestijn worden. Bij slecht weer kunnen ook maatregelen worden
genomen.

Ook moet het evenement geen zuipfestijn worden. "De bieren worden
daarom in kleine voetglazen geschonken zodat men zoveel mogelijk kan
proeven zonder hier al te kwalijke gevolgen van te ondervinden."

Jaarlijks
Uiteindelijk hopen de organisatoren van de Nijmeegse Bierfeesten een
jaarlijks terugkerend gebeuren te maken. "Sowieso willen we meer
Nijmeegse horecabedrijven warm maken om eraan deel te nemen", aldus Van
Hout. "Misschien kunnen we er wel een tweedaags festival van maken. Mijn
droom is om er een soort van bier- en spijsfestijn van te maken."

Bron citaten: ledenblad KHN, afd. Nijmegen.


Proost! Magazine nu ook op Hyves!

Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.

Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree
.