Tijdens de beurs Beleef Koffie | Beleef Thee 2011 vindt het eerste, onafhankelijke Dutch Tea Championship plaats. Het voortaan jaarlijks terugkerende kampioenschap heeft als doel elke theeprofessional een podium te bieden zonder deze te verplichten tot het werken met één (merk) thee.
De beurs
vindt plaats op zondag 15 en maandag 16 mei in de Jaarbeurs in Utrecht;
het theekampioenschap is op de maandag. Met de organisatie van het
eerste Dutch Tea Championship wil organisator Mijn broer & ik in een
groeiende behoefte voorzien binnen de theewereld.
Kernbegrippen
De competitie is samengevat in drie
kernbegrippen: toewijding, authenticiteit en creativiteit. Dit betekent
dat van de deelnemers in eerste instantie wordt verwacht toewijding
voor het ingrediënt thee te hebben. Daarnaast verwacht de jury dat de
kandidaten op juiste wijze een groene en een zwarte thee bereiden.
Als
slotstuk bereidt de kandidaat een zogenoemde signature. Dit is een
creatieve variatie met thee in een drank of gerecht in de breedste zin
van het woord.
De jury
De jury voor het
theekampioenschap zijn Marjan Ippel, Karel Thieme en Richard Schukkink.
Ippel is foodtrendwatcher/eetschrijver en organisator van de
allereerste, Nederlandse Underground Boerenmarkt.
Thieme houdt
zich al meer dan dertig jaar fulltime bezig met kwaliteitsthee en
ontwikkelde theeconcepten voor onder andere het Amstel Hotel, Hotel des
Indes en HEMA. Schukkink doorliep een theesommelier–traject in
Duitsland. Daarnaast is hij trainer bij de International Tea &
Coffee Academy.
Inschrijven voor de wedstrijd.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

