De Parel van Vreeswijk in Nieuwegein heeft vandaag als eerste visrestaurant in Nederland het MSC-certificaat ontvangen.
Restaurants die MSC-gecertificeerd zijn, serveren vis waarvan een onafhankelijk onderzoeksteam heeft aangetoond dat de visserij niet bijdraagt aan overbevissing, dat eventuele schade aan het zeemilieu geminimaliseerd wordt en dat er een goed visserijbeheer is.
Ook is er de voorwaarde dat iedere afzonderlijke schakel in de keten een MSC-certificering voor traceerbaarheid heeft ondergaan.
Koploperspositie
Bij De Parel van Vreeswijk herkennen gasten nu voortaan de duurzame vis aan het MSC-logo op de kaart. Nathalie Steins, commercieel manager van MSC Nederland: "De Parel van Vreeswijk is het eerste visrestaurant dat ervoor kiest om MSC-gecertificeerde gerechten op de kaart te zetten. Ik feliciteer ze van harte met deze koploperspositie."
VISwijzer
"Het MSC-certificaat is eigenlijk een kroon op onze bedrijfsvoering en visie", zegt Merijn de Launay van De Parel van Vreeswijk. "Wij zijn ons sinds de opening anderhalf jaar geleden, erg bewust van biologische producten en duurzame vis. De kaart wordt ook zoveel mogelijk samengesteld aan de hand van de groene kolom op de VISwijzer."
"We werkten al veel met MSC-vis, maar nu mogen we hier ook mee naar buiten treden en hebben we een erkend MSC-certificaat. Als eerste visrestaurant in Nederland. Uiteraard zijn we daar apetrots op."
Week van de Zee
De certificering van De Parel van Vreeswijk komt daags voor de start van de Week van de Zee van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 mei. Ook in de horeca vinden diverse activiteiten rondom dit thema plaats.
Zo houden de vier eerste MSC-gecertificeerde restaurants in Nederland maandag 18 mei een kook-jamsessie met MSC-gecertificeerde vis. Daarnaast serveren bijna honderd verschillende restaurants die week een duurzaam vismenu, dat bestaat uit vissoorten van de groene kolom van de VISwijzer of MSC-soorten.
Op de afbeelding eigenaren John van Hesteren (l) en Merijn de Launay.

