Branchenieuws

Eerste voorronde NK Flairbartending 2011

In het Big Fish Café in Huissen is zondag 4 april de eerste kwalificatieronde voor het Bols NK Flairbartending 2011, voor zowel professionele showshakers als amateurs. In totaal houdt organisator Showshakers dit jaar tien kwalificatiewedstrijden voor de finale.


Flairbartending staat voor kwalitatief perfecte cocktails maken, waarbij veel interactie is met het publiek. Show staat hierbij hoog in het vaandel, aldus Showshakers. Niet alleen service en kwaliteit, maar zeker ook entertainment is erg belangrijk tijdens het 'flairen'.

Dit kan bereikt worden door shakers, flessen, glazen en andere barattributen vakkundig door het luchtruim te laten vliegen.

Rondes

De kwalificatierondes zullen steeds bestaan uit een amateurronde (minder dan een jaar wedstrijdervaring) en een pro-ronde (meer dan een jaar wedstrijdervaring). Deze bestaan beide weer uit drie onderdelen: Pour-test, working flair en exhibition flair.

De deelnemers worden beoordeeld door een vakkundige jury op het gebied van cocktails en flairbartending. Iedereen die een goede basis heeft, kan zich inschrijven via info@showshakers.nl.

Finale
De beste drie deelnemers per categorie kwalificeren zich automatisch voor de finale die wordt gehouden op de Horecava 2011 te Amsterdam.


Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Twitter-account Proost! Magazine & Horeca Entree.