Wat het wereldberoemde, Spaanse El Bulli nu precies zal zijn in 2014 blijft onduidelijk, maar het restaurant wordt in ieder geval een stichting.
Afgelopen weekend berichtten diverse media dat topchef Ferran Adrià van El Bulli in The New York Times (NYT) had aangegeven zijn restaurant te gaan sluiten. El Bulli zou een stichting voor culinaire studies op hoog niveau worden.
Dit nadat hij eerder had aangegeven in 2012 en 2013 slechts een pauze te nemen.
Verwarring
De dag erna gaf Adrià in de Spaanse krant El Pais echter aan dat de NYT hem verkeerd geïnterpreteerd had: het restaurant zou niet volledig sluiten. De dag dáárna, op zondag, gaf de chef-kok in de NYT aan dat de gepubliceerde informatie toch accuraat was maar dat hij nog aan het nadenken was over de details.
Stichting
"Er is nog niets zeker behalve dan dat als El Bulli in 2014 opengaat, het een stichting zal zijn", aldus Adrià zondag in de NYT. "We hebben nog niet besloten wat voor soort stichting het zal zijn, maar er zijn veel culinaire stichtingen die ook eten serveren."
"Zeggen dat El Bulli voorgoed sluit houdt in dat er na 2014 niets meer gedaan wordt en daar is geen sprake van."
Nog vier jaar
Ten slotte gaf Adrià zondag aan dat hij nog vier jaar heeft om te beslissen hoe er precies gegeten kan gaan worden bij het restaurant. "Ik kan niet zeggen of het elke dag zal zijn of elke week, maar er zullen maaltijden worden geserveerd."
De chef-kok zal meer details vrijgeven naarmate de plannen vorderen. Hij is in ieder geval van plan om maandag 22 februari te spreken op de gastronomische beurs Forum Santiago 2010 in het Spaanse Santiago de Compostela.
Bron: Diner's Journal van The New York Times.
--
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

