Branchenieuws

Erik van Dam naar Liefferinks Rosbeijer

Chefkok Erik van Dam is 1 september toegetreden tot het team van restaurant Liefferinks Rosbeijer in Leusden.

Van Dam won in 2007 het RTL5-programma Hermans Helden met Herman den Blijker, waardoor Van Dam chefkok werd van visrestaurant Las Palmas in Rotterdam. Daar vertrok hij echter al vrij snel. Sinds april dit jaar werkte hij bij Restaurant & Brasserie de Rechtbank in Utrecht.

Specialisatie
Van Dam zal bij Liefferinks samenwerken met eigenaar en chefkok Paul Liefferink. Waar laatstgenoemde gespecialiseerd is in de meer klassieke, Franse keuken, staat Van Dam vooral voor innovatie en moderne technieken.

Keukenmanager
Zijn vrouw haalde Van Dam over om in Leusden te komen werken. Zij werkte al bij Liefferinks en dacht dat hij in deze functie beter tot zijn recht zou komen. In zijn vorige functies leek hij volgens haar meer keukenmanager te zijn, terwijl zijn passie natuurlijk koken is. Over zijn vertrek bij Las Palmas lag waarschijnlijk een verschil van mening aan ten grondslag, meldde Misset Horeca begin oktober.