Uit recent onderzoek door twee voedingsdeskundigen in De Echoput blijkt dat eten in toprestaurants goed is voor de mens.
De vermoeidheid neemt af en mensen voelen zich fitter. Reden hiervan is dat lichaamsvreemde stoffen geen deel uitmaken van de hoge kwaliteit eten en derhalve het chemisch evenwichtniet wordt verstoord.
Uitnodiging
Op uitnodiging van Peter Klosse, eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput, verbleven de twee voedingsdeskundigen Nienke ten Hoor - Aukema en Sonja van de Rhoer, drie dagen in zijn hotel. Klosse had de dames uitgenodigd in het kader van zijn onderzoek naar gastronomie en gezondheid. De dames werden drie maal per dag verwend met talloze heerlijke hapjes in het bijbehorende Restaurant De Echoput.
Fitter
Klosse is zeer tevreden met het welbevinden van zijn gasten. Na drie dagen in De Echoput gaven zij te kennen dat zij zich fitter voelden en minder vermoeid. Natuurlijk speelt het luxe verblijf in het hotel een rol, maar toch moesten de dames ook een aantal inspanningen leveren in de vorm van wandelen en zwemmen. Al met al heeft Klosse duidelijk aanwijzingen dat goed eten op topniveau, een hele goede uitwerking heeft op een mens. Het klassieke woord restaureren moet volgens Peter Klosse dan ook heel letterlijk worden opgevat.
Arrangement
Klosse gaat nog meer onderzoek doen naar gastronomie en gezondheid. Ondertussen biedt Hotel Gastronomique De Echoput ook aan haar gasten de mogelijkheid om te komen restaureren. In samenwerking met voedingsdeskundigen Nienke ten Hoor - Aukema en Sonja van de Rhoer, is eenspeciaal driedaagse Health and Fit arrangement samengesteld, afgewisseld met een ontspannend bewegingsprogramma.

