De landelijke uitrol van het goede doel Extraordinary Ones is een feit. De eerste restaurants in de Randstad hebben zich al aangemeld.
Gasten die dineren bij een restaurant dat is aangesloten bij Extraordinary Ones, kunnen twintig cent extra doneren. Dat geld gaat dan naar The Hunger Project, waarmee kinderen in armere landen een maaltijd krijgen.
Het project startte dit jaar in Maastricht. Daar doen inmiddels al rond de vijftig restaurants mee.
Landelijk
Bij restaurant Fifteen in Amsterdam was maandag 10 mei de aftrap van de landelijke uitrol van het project. Natuurlijk heeft dit restaurant zich aangesloten, maar ook andere aanwezigen hebben toegezegd.
Daaronder chef-kok Dennis Kuipers van restaurant Vinkeles in Amsterdam en Ron Schouwenburg, algemeen manager van café-restaurant Neva in Hermitage Amsterdam. Tevens gaat 3FM-presentator Giel Beelen een week lang aandacht vragen in zijn radio-ochtendshow.
Toepasbaar
Doelstelling is om voor het eind van het jaar tenminste duizend deelnemende restaurants te hebben. Het concept is toepasbaar in elke horecagelegenheid, van driesterrenrestaurant tot snackbar.
Het wordt actief gesteund door bekende chef-koks als Cas Spijkers, Angelique Schmeinck, Toine Smulders en Hans van Wolde.
Afbeelding
Op de afbeelding v.l.n.r.: Sarriel Taus van Fifteen, Ron Schouwenburg van Neva, Dennis Kuipers van Vinkeles, Bastiaan Doesburg van Fifteen, Leon Aarts (oprichter Extraordinary Ones) en Charles Otten van restaurant Davanti. Fotograaf: Monique Vinke.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

