De chefs van het Amsterdamse Fifteen namen gisteren een kijkje in de oudste kookboeken van Nederland.
Dit deden zij samen met Johannes van Dam en ter voorbereiding op de Museumnacht op 7 november, als de chef-koks de gerechten gaan bereiden. Deze hele nacht kan publiek dan de historische gerechten proeven.
Historische kookkunst
De recepten komen uit de zogeheten Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Na het bekijken van de collecties, belichtten Van Dam en culinair historicus Joop Witteveen geheimen van de historische kookkunst.
Tot leven brengen
De reden dat Fifteen hieraan meewerkt, is dat ze jongeren van 15 tot 20 jaar opleiden die weinig met musea en erfgoedcollecties in aanraking zijn geweest. Om een bijdrage te leveren aan hun opleiding en om het gastronomisch erfgoed voor hen tot leven te brengen, kregen ze zodoende toegang tot de kookboekencollectie.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

