Branchenieuws

Finale Smaakvol2009 in Librije’s Atelier

In Librije's Atelier in Zwolle vindt vandaag de wedstrijd Smaakvol2009 plaats.

Bij deze landelijke wedstrijd gaat het erom wie het beste authentieke voedingsproduct van Nederlandse bodem heeft. Op de finaledag bereiden dan zes innovatieve foodondernemers hun product in samenwerking met de koks van De Librije.

Kandidaten
In de finale staan Pepijn Ornstein van Grunschnabel Ice Laboratories (met ijs met een volle, verfijnde, pure smaak op waterbasis of kokosmelkbasis), Rona Uitentuis van Uitentuis Kaasmakerij (met een Noordhollandse Messeklever, een jonge kaas van koemelk), Vianny Vliegen van Vianny’s (met ambachtelijke fruitboters), Edwin Klaasen van Desem enzo (met het Desem Kletzenbrood en Roggebrood), Magda Scholte van Geitenboerderij de Groote Stroe (met de 'Stroese Dame’, een biologische rauwemelkse geitenkaas) en Antoon Kleverkamp van Colzaco met koudgeperste koolzaadolie.

Mede-eigenaar en chef-kok Jonnie de Boer van De Librije-groep zal uiteindelijk de eerste prijs uitreiken.

Achtergrond
De competitie is een initiatief van Syntens, een innovatienetwerk voor ondernemers, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw. In het gehele land vonden hiervoor in juni voorrondes plaats. Er waren in totaal bijna zestig deelnemers.

Vorig jaar won Ans van Bergen van het varkenshouderijbedrijf De Schelfer uit Geesteren de eerste prijs met haar Beantriham.
 
Week van de Smaak
Smaakvol2009 vindt plaats in ‘De Week van de Smaak’, een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin ‘smaak’ centraal staat en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen.

Restaurants, producenten, consumenten, winkels, buurthuizen, supermarkten, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen mee met een eigen activiteit, van kleinschalig tot groots aangepakt.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.