Frankrijk viert voortaan jaarlijks het Feest van de Gastronomie. De eerste editie staat volledig in het teken van de aarde.
Dat meldt het NGS. De gastronomische, Franse maaltijd en alles wat daarbij hoort staat sinds 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mede daarom is nu het evenement, ook wel Fête de la Gastronomie, opgericht.
Festiviteiten
Het vindt voortaan jaarlijks plaats in de herfst. Er zijn dan in het hele land festiviteiten in het kader van de Franse keuken, haar producten en de kunst van het koken. Het gekozen thema, dit jaar de aarde, viert bij alle festiviteiten de boventoon.
Het doel is om alle kookliefhebbers en professionals uit de wereld van gastronomie bij elkaar te brengen, een kijkje te geven in de Franse keuken en te enthousiasmeren. Dit alles in een ambiance van samenzijn waar uitwisseling van ideeën een belangrijke rol speelt.
Kookrally
Onderdeel van het Feest van de Gastronomie is onder andere een kookrally. In deze culinaire speurtocht door Parijs moeten kookliefhebbers diverse opdrachten volbrengen waarbij hun culinaire kennis wordt getest.
Bron: NGS.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

