Peter Bruins, maître bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen, gaf woensdag 4 november een gastcollege op het TIO College in Amsterdam.
Dit in het kader van de lessen Food & Beverage. Bruins is verkozen tot Nederlands Beste Sommelier en acht maal tot Beste Gastheer van Nederland.
Anekdotes
Bruins vertelde diverse anekdotes uit de praktijk, onder andere over hoe het is om als een oorspronkelijke kok nu Beste Sommelier van Nederland te zijn. Studenten stelden vragen als 'Hoe selecteert u wijnen' en 'wat vindt u ervan dat u gepasseerd bent door Thérèse Boer als Beste Gastheer/-vrouw?'.
Over de samenwerking met de keuken zei Bruins dat deze perfect is. Op de vraag hoe hij zijn personeel selecteert, antwoordde de maître: "Glimlach, goede manieren en de rest leer ik ze".
Uitstraling
Het TIO zegt achteraf dat Bruins liefde voor de horeca uitstraalt en dat als gastspreker op een geweldige manier uitte.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

