Branchenieuws

Genomineerden Venuez Hospitality Awards 2010

De genomineerden voor de Venuez Hospitality & Style Awards van 2010 zijn bekend; ze worden uitgereikt op maandag 29 november tijdens een galadiner in Grand Hotel Huis Ter Duin te Noordwijk in tien categorieën. In acht categorieën zijn 32 toonaangevende horecabedrijven genomineerd.


De genomineerden voor 'Style Bar of the Year' worden beoordeeld op concept, uitstraling en de werkbaarheid van een prominente bar in een style venue (bar-restaurant). Tevens wordt gelet op het aanbod en de kwaliteit van dranken. Gastheerschap en service worden nauwlettend beoordeeld, net als actieve verkoop, presentatie en traffic.

De genomineerden zijn Bar Lempicka in Amsterdam, Bo Cinq in Amsterdam, De IJsbreeker in Amsterdam en Grand Café Samen in Alkmaar.

Cocktailbar
De cocktailbars worden beoordeeld op gastheerschap en service, productaanbod en kwaliteit, omgeving en sfeer. De genomineerden zijn De Minibar in Eindhoven, Little Buddha in Amsterdam, Loungebar Denk in Santpoort en Vesper in Amsterdam.

Persoon
Twee awards worden uitgereikt aan een persoon. De Hospitality & Style Award 2010 wordt uitgereikt aan dé horecaondernemer van het jaar. Deze prijs gaat naar de professional die het afgelopen jaar een unieke performance heeft neergezet met een onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl.

Bartender
De tiende award gaat naar de Bartender Of The Year waarvan de competitie plaats vindt op maandag 8 november in de Bols Bartending Academy. Bartenders kunnen zich hiervoor nog steeds aanmelden.

Technologie
De genomineerden voor 'Best Use of Technology of the Year' worden beoordeeld op het optimale gebruik van de techniek en integratie van de uitvoering in het horecaconcept. De jury beoordeelt de techniek met betrekking tot licht en geluid, maar tevens technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en automatisering.

De genomineerden zijn Air in Amsterdam, Millers in Den Haag, The VIP Room in Rotterdam en Thirty Seven in Den Haag.

Hospitalityconcept
De genomineerden die in aanmerking komen voor 'Hospitality Concept of the Year' zijn ‘multipurpose’ venues. De jury beoordeelt deze veelzijdige horecazaken op de vertaling van het totaalconcept naar het interieurontwerp en de vertaling naar het aanbod en de kwaliteit van het product.

De genomineerden zijn Bar Italia in Amsterdam, Pompstation in Amsterdam, The Harbour Club in Rotterdam en Witteveen in Amsterdam.

Interieurdesign
De award voor 'Interior Design of the Year' focust zich op het spraakmakende interieurontwerp van een horecazaak. De jury beoordeelt het interieurconcept op originaliteit, innovatie, uitvoering en ambiance.

De genomineerden zijn De Machinist in Rotterdam, Holland Casino in Rotterdam, Pure C in Cadzand en Zenden Hotel in Maastricht.

Restaurantdesign
De jury beoordeelt de genomineerde restaurants voor 'Restaurant Design of the Year' op het interieurconcept. Uitstraling, afwerking, karakter en integratie met het restaurantconcept worden beoordeeld. Culinaire aspecten worden buiten beschouwing gelaten.

De genomineerden zijn Brasserie Bresson in Utrecht, Bridges in Amsterdam, Geisha in Amsterdam en Dok51 in Den Helder.

Hoteldesign
Genomineerde hotels, onderdeel van een hotelketen, voor 'Hotel Chain Design of the Year'  worden beoordeeld op het interieurdesign van gerenoveerde of nieuw opgeleverde publieke ruimten en hotelkamers. Originaliteit, uitstraling en functionaliteit zijn belangrijke beoordelingscriteria.

De genomineerden zijn Hilton The Hague in Den Haag, Inntel Hotels in Zaandam, Novotel Amsterdam City in Amsterdam en Sofitel The Grand in Amsterdam.

Hotelconcept
De genomineerden voor 'Hotel Concept of the Year' worden beoordeeld op het hotelconcept en de vertaling hiervan in het interieur van de publieke ruimtes en de hotelkamers, het productaanbod en de service.

De genomineerden zijn Casa 400 in Amsterdam, Château Betlehem in Maastricht, De Rotterdam in Rotterdam en Het Paleis in Groningen.

Jury 1

De algemene jury bestaat uit:
- Paula Plantinga | chief editor VENUEZ Hospitality & Style Magazine en tevens voorzitter van de jury.
- Godfried van der Lugt | managing director Mondiale Nederland.
- Rob Bongers | managing director Steelstuff.
- Karin Lindenhovius | ontwikkelaar en ondernemer van het horecaconcept Fred & Douwe.
- Paul Linse | eigenaar en ontwerper van Studio Linse.
- Hans Meijer | conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead.
- Didier Prince | designer DidierPrinceRealisatieAdvies.
- Ricardo Sporkslede | eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys.
- Jeroen Veldkamp | baristatrainer en koffie trendwatcher Douwe Egberts.

Jury 2
De jury voor 'Bartender Of The Year' bestaat uit:
- Ian Bartos | creative director Barsupport.
- Nico Kager | chairman Nederlandse Bartenders Club.
- Timo Janse | winnaar Best Bartender 2009 by Bols, head bartender Door 74.
- Wayne Collins | Londense bargoeroe & Global Manager Mixxit / Maxxium UK.
- Helmut Adam | Duitse bargoeroe, Editor & Owner Mixology.
- Rob Rademaker | Brand Ambassador & Sr. Trainer Bols Bartending Academy.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine
& Horeca
Entree