Het goede-doelproject Extraordinary Ones gaat de komende maanden op zoek naar minstens duizend restaurants die zich bij haar willen aansluiten.
Extraordinary Ones is een initiatief van Leon Aarts, ex-restaurateur en -distributeur van levensmiddelen aan toprestaurants. Hij was dagelijks betrokken bij het verzorgen van maaltijden met een commercieel oogpunt. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid vertaalde hij dit door naar Extraordinary Ones.
In januari 2010 startte hij ermee in Maastricht; inmiddels heeft hij in deze regio toezeggingen van bijna vijftig restaurants. Het vervolg is nu dus een landelijke uitrol.
Fifteen
Restaurant Fifteen is het eerste lid van Extraordinary Ones in de Randstad. Daar vindt op maandag 10 mei ook de aftrap plaats van de zoektocht naar minstens duizend horecagelegenheden. Dit alles onder leiding van kok Cas Spijkers (Spijkers aan het woord over het project).
Aanwezigen
Verder krijgt het project actieve steun van Giel Beelen, Felix Meurders, Hans van Wolde en Angelique Schmeinck. Andere aanwezigen bij de aftrap zijn Fifteen-eigenaar Sarriel Taus, Toine Smulders (Villa Copera), Dennis Kuipers (Vinkeles), Ron Schouwenburg (Nema) én wellicht Ron Blaauw (Ron Blaauw), Gerrit Greveling (Chalet Royal), Rene Brienen (Brienen aan de Maas), Erik van Loo (Parkheuvel) en Onno Kokmeijer (Okura).
Extraordinary Ones
Gasten die dineren bij een restaurant dat is aangesloten bij Extraordinary Ones, kunnen twintig cent extra doneren. Dat geld gaat dan naar The Hunger Project, waarmee kinderen in armere landen een maaltijd krijgen.
Per dag worden in Nederland meer dan een miljard maaltijden geserveerd. Met twintig cent per maaltijd kunnen zodoende elke dag drie miljoen mensen geholpen worden.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

