Branchenieuws

GildenEvent10 biedt inspiratie voor de horeca

Het Koksgilde, Gastvrijheidsgilde en de Vrienden van de Gilden houden maandag 1 november in het Cinemec in Ede het GildenEvent10. Hier worden negen theaters ingericht met een programma dat als doel heeft vakmensen in horeca, zorg, catering en recreatie te inspireren.


Zo vinden in het Event Theater drie plenaire sessies plaats: een 3D-opening met onder andere een komische act door Jonnie en Thérèse Boer en Rob Baans visie op de culinaire toekomst, gevolgd door een interview/discussie met toppers over eten en drinken en gastvrijheid in de komende tien jaren.

Welkom
Als afsluiting wordt Welkom gepresenteerd, de gastvrijheidsgids van Nederland met honderd bijzonder gastvrije horecabedrijven. Het eerste exemplaar van deze nieuwe gids wordt door Guido van Woerkom, algemeen directeur van de ANWB, overhandigd aan een bekende Nederlander/politicus.

Meesterproef

In het Theater van de Meesters wordt een opname gemaakt van het televisieprogramma Meesterproef en discussiëren SVH Meesters over de gastvrijheid in de Nederlandse horeca.

In het Culinaire Innovatie Theater laten topkoks als Michel van der Kroft en de Spaanse kok Sosa hun visies op koken zien en horen.

Gastvrijheid

In het Gastvrijheid Theater zijn inspiratiemasterclass over professionele gastvrijheid door Jurgen Mohr van Heineken én een workshop over stempresentatie door Annemieke Rhee: 'Hoe kun je je stem beter gebruiken in je gastvrijheid en verkoop?'.

In het Theater van de Nationale Teams gaan mensen van het Koksgilde Nationaal Team en Jeugdteam live koken. De teams koken wat ze eind november gaan presenteren tijdens de World Cup in Luxemburg.

Patisserie
Het Theater van de Zoete Verleiding staat in het teken van patisserie met 'De zoete verleiding', door Hidde den Brabander van Dreams of Magnolia én door Valrhona.

In het Theater van de Toekomst spreekt Rob Baan over eten van de toekomst en Feeding Good over koken over dertig jaar.

Flairtenders
Voor laatstejaars-leerlingen van de ROC-vakopleidingen is er het Carrière Theater met 'Barista Flairtenders', een carrièrepeptalk van Halil Asar met medewerking van twee jonge carrièremakers én een cress-proefsessie.
 
Recordpoging

De dag wordt afgesloten met een poging voor de grootste simultane sabrage van champagne voor het Guinness Book of Records. Aan het GildenEvent10 kunnen maximaal duizend vakmensen deelnemen.

De gilden willen jaarlijks een dergelijk GildenEvent houden. Meer informatie en inschrijven.

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine
& Horeca
Entree