Branchenieuws

Goud en zilver voor nationaal kookteam

Bij de Culinary Olympics in het Duitse Erfurt heeft het Koksgilde Nationaal Team een gouden en zilveren medaille gehaald.

De kookwedstrijd - die dit jaar van 19 tot en met 22 oktober duurde - is op internationaal gebied de belangrijkste wedstrijd voor landenteams. Hij wordt ? keer per vier jaar georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS).


Het Nederlandse team haalde een gouden plak in de categorie Koude Keuken. Daarvoor maakte het een showbuffet van drie bij vier meter met kunstwerken van innovatieve voor- en hoofdgerechten. Kleurrijk, verfijnd met fingerfood en met pat?en terrines.


Het team behaalde een zilveren medaille voor de categorie Warme Keuken. De opdracht hierbij was het bereiden van een driegangenmenu voor honderdtien personen.


De koks streden onder leiding van chef d''?ipe Bert van Manen en met begeleiding van chef de mission Wynand Vogel. Van Manen: "Ik heb nu acht jaar het team geleid en dit is wel de kroon op mijn werk: goud voor koud en zilver voor warm."


"Ik ben enorm trots op dit team. Velen weten niet hoeveel inspanning hiervoor geleverd moet worden door de teamleden. Er gaat heel veel vrije tijd, oefening, creativiteit en denkwerk in zitten, maar voor deze medailles doen we het. Bovendien zetten we Nederland wederom culinair wereldwijd op de kaart. Mooi dat we daaraan ons steentje bijdragen."